Diversity Index Award välkomnar Pernilla Nordström och Shahan Sadjadi till styrelsen (aug 2022)

I maj hölls Diversity Index Awards årsmöte och vi fick glädjen att välkomna Pernilla Nordström och Shahan Sadjadi till styrelsen.

Vi lever i ett samhälle där mångfald är ett faktum. Dialog, tolerans och fokus på att skapa nya värden för alla är bara ett måste. Jag är glad och stolt över att stärka vår styrelse med Pernilla och Shahan, som förutom att de brinner för frågan är vana drivkrafter i mångfaldsfrågor, säger Yacir Persson Chelbat, ordförande för Diversity Index Awards.

Pernilla Nordström arbetar som Management Advisor inom Group Information Security på Swedbank. Hon har en bred erfarenhet av att arbeta med interna jämställdhetsfrågor, strategisk affärsutveckling och ledarskap. Idag är hon ordförande för Swedbank Women in Tech, bankens interna nätverk som arbetar för att främja för fler kvinnor i techrelaterade roller, samt verkar för en utveckling mot en mer jämställd techbransch.

Mångfald är helt avgörande för en verksamhets strategiska utveckling och innovativa förmåga, för att inte tala om attraktionskraften på arbetsmarknaden. För att attrahera talanger så måste man förstå värdet av att erbjuda en arbetsplats där alla har möjlighet och uppmuntras till att vara sig själv. Där man ser olikheter som styrkor och inte hinder. Jag känner mig stolt och hedrad att vara en del av Diversity Index Awards styrelse. Jag ser fram emot att få lära mig mer om verksamheten samt bidra med idéer och tankar kring hur vi kan utveckla verksamheten på ett strategiskt plan, säger Pernilla Nordström.

Shahan Sadjadi ansvarar för Sälj & Marknad i Region Syd på Grant Thornton. Dessförinnan har han ett långt förflutet inom Bank & Finans där han var verksam i ca 15 år. Han är aktiv i många nätverk och när han inte jobbar så hittar man honom troligen på Padelbanan. Vid sidan om sitt arbete har Shahan alltid arbetat med projekt som ämnar till att göra livet lättare för människor. Via sitt engagemang i stiftelsen ”Idéer för Livet” lyfte han flertalet projekt som riktade sig mot barn och ungdomar och även inspirerade andra att jobba mer ideellt. Hans egna projekt, ”Stöd Till Företag”, fick nationell uppmärksamhet av Dagens Industri under pandemin.

Arbetet med jämställdhet, inkludering och mångfald går i mångt och mycket under radarn och det tas lite för givet. Diversity Index Award belyser människors insatser och förhoppningsvis inspirerar fler till att engagera sig.  Det känns väldigt bra att vara invald i styrelsen. Dessa frågor ligger mig varmt om hjärtat och jag kommer bidra med kunskap, energi och ett stort nätverk. Det finns så många hjältar i Sverige som går så mycket gott för andra. Att vara med i styrelsen innebär en möjlighet att lyfta dessa hjältar och belysa deras arbete. Jag ser fram emot ett gott samarbete med alla fantastiska jurymedlemmar och övriga styrelsemedlemmar, säger Shahan Sadjadi

Diversity Index Awards vill även tacka Anna Nambord och Mikael Stamming, som lämnar sina styrelseuppdrag, för ovärderligt engagemang och arbete.